Популарни постови

понедељак, 7. март 2011.

Smeštaj u bolničku sobu


  Za prijem u bolnicu veoma je važno u kakvoj sobi ćete biti smešteni. Nažalost u našim bolnicima postoje velike oscilacije u kvalitetu bolničkih soba, kako po broju postelja tako i po kvalitetu nameštaja i sanitarnih čvorova.

Izbor sobe u kojoj ćete kao pacijent biti smešteni prvenstveno zavisi od vrste bolesti, težini vašeg stanja, mada se neretko desi da sestra nema izbora pa vas smesti u sobu gde je slobodno mesto.




 Tek dolaskom u bolničku sobu srešćete se sa pravim bolničkim ambijentom. Ako je u mogućnosti medicinska sestra će vam ponuditi da izaberete postelju.Ako vam postelja iz nekog razloga ne odgovara recite sestri da pokuša da vam pomogne da otklonite problem (treba vam visoki naslon, a postelja u koju treba da legnete to ne omogućava).



Ako na krevetu postoje neki mehanizmi za rukovanje sestra treba da vam objasni kako da ga koristite.
Pogledajte da li u sobi postoji zvono za poziv sestre a ako ga nema pitajte kako ćete kontaktirati. Ako u sobi postoje brošure sa pisanim pravilima obavezno pročitajte.
Proverite da li imate lampu za čitanje, da li postoje utičnice za električnu struju u slučaju da vam zatreba
.
  Kolika je noćna natkazna I šta od stvari koje ste poneli može u nju da stane, raspitajte se da li postoji neki pomoćni orman ako vam zatreba.

Bolnička soba će sada biti vaš kutak u kome treba da provedete izvesno vreme kad ste odvojeni od svog redovnog života, opterećeni bolešću...zato je jako bitno kako ćete se u njoj osećati.





Нема коментара:

Постави коментар